Új ügyvezető az ESZFK élén

Tolnay Roland

2023. február 1-től kezdődően Tolnay Roland látja el az ESZFK Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait.

Tolnay Roland mérnök informatikus végzettségű szakember, aki az e-közigazgatás területén szerzett az államigazgatáshoz köthető informatikai rendszerek építésében gyakorlatot.

2015-től a Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkárságán vett részt számos e-közigazgatási projekt stratégiai tervezésében és szakmai megvalósításában. Feladatait 2018-tól a Belügyminisztériumban osztályvezetőként látta el, majd 2021. március 1. óta a NISZ Zrt. leányvállalataként működő Kopint-Datorg Kft. ügyvezetőjeként vett részt az elektronikus közigazgatás fejlesztésében.

Tolnay Roland tavaly elnyerte „Az év fiatal ICT-menedzsere 2022” díjat is – ezzel azokat a 35 év alatti vezetőket ismerik el, akik szakmájukban kimagasló eredményt értek el a megelőző tizenkét hónapban.

„A Belügyminisztérium felkérése alapján ügyvezetőként elkötelezetten támogatom az egészségügyi informatika fejlesztésében körvonalazott célok megvalósítását. Az ESZFK stratégiai feladatokat ellátó, fejlődő szervezet, és rendelkezik a szükséges szakmai kompetenciával az egészségügyi informatika fejlesztése, fejlődésének támogatása terén, mely továbbra is elsődleges célunk” – nyilatkozta Tolnay Roland, az ESZFK új ügyvezetője.

 

Előző hír
Hamarosan elérhetővé válik az „uniós EESZT”, a határokon átnyúló digitális adatcsere szolgáltatás
Következő hír
Már az eReceptek is láthatók az EESZT mobilalkalmazásában