DIMOP PLUSZ 1.3.12-23

DIMOP PLUSZ 1.3.12-23 „Az evidencia-alapú egészségügyi-kormányzati döntéshozatalt, valamint az ehhez kapcsolódó adatvagyon és információinak kiaknázását szolgáló fejlesztések”

Kedvezményezett neve: Konzorcium vezető: Országos Kórházi Főigazgatóság, további kedvezményezettek: ESZFK Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság; Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.

Fejlesztés tárgya: Az evidencia-alapú egészségügyi-kormányzati döntéshozatalt, valamint az ehhez kapcsolódó adatvagyon és információinak kiaknázását szolgáló fejlesztések

Szerződött támogatás összege: 7.000.000.000 HUF

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026. 03. 31.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt koncepciója: Az egészségügyi adatok felhasználásával és az ehhez szükséges szakrendszeri fejlesztésekkel kapcsolatos feltételek, igények, nemzetközi jó gyakorlatok, valamint a jelenlegi egészségügyi adatvagyon felmérése, értékelése. Az egészségügy irányítási, gazdálkodási és működés-irányítási rendszer kontrolling és információs folyamatainak kialakítása. Továbbá, az egészségügyi adatvagyon gazdasági, tudományos és ágazati újra-felhasználását és elemzését biztosító informatikai megoldás és módszertanok kidolgozása.