XDSI_NS Project 101129414

Kedvezményezettek:
Konzorcium vezető: Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
További kedvezményezett: Országos Kórházi Főigazgatóság

Fejlesztés tárgya: Expansion of MyHealth@EU Digital Service Infrastructure (eHDSI) with new services

Szerződött támogatás összege: 1.019.053,37 €
Az ESZFK-ra jutó támogatás:
882.262,- €

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2027. 07. 31.

A projekt tartalmának bemutatása:
Új, határon átnyúló egészségügyi adatcseréhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése és telepítése a Nemzeti Kapcsolattartó Ponthoz. A projekt további célja a hatékony kommunikáció és a releváns eredmények megosztása a kulcsfontosságú érdekeltekkel (politikai döntéshozók, kórház vezetőség, egészségügyi dolgozók, egészségügyi szolgáltatók, a betegek és betegszervezetek), valamint a határokon átnyúló adatcsere előnyeinek népszerűsítése a betegek és az egészségügyi szakemberek körében, bevonva az egészségügyi oktatásba is. A határon átnyúló dokumentumcsere-szolgáltatások új dokumentumainak fejlesztésével és használatba vételével a magyar állampolgárok és a határon túli magyarok határon átnyúló egészségügyi szolgáltatása válik teljes körűvé.
A projekt kommunikációs és oktatási tevékenységeinek megvalósításában az Országos Kórházi Főigazgatóság vesz részt.

Várható eredmények:
A határon átnyúló dokumentumcsere-szolgáltatások új dokumentumainak használatba vételével a magyar állampolgárok és a határon túli magyarok határon átnyúló egészségügyi szolgáltatása válik teljes körűvé.
Ezen dokumentumok HL7 FHIR standardban készülnek el, így a hazai fejlesztéseket támogatja a strukturált adatgyűjtésben és hasznosításban is.