Már az eReceptek is láthatók az EESZT mobilalkalmazásában

Elindult az oltási igazolvány mobiltelefonos alkalmazásának átalakítása digitális egészségügyi alkalmazássá. A frissítést követően már nem csak a koronavírussal kapcsolatos adatok láthatók mobiltelefonon, hanem az eReceptek is – hangzott el Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára március 29-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A korábban myEESZT, május 17-től EgészségAblak névre váltott alkalmazásban nemcsak a gyógyszerkészítmény elnevezése látható, hanem a felíró orvos neve és a betegség is, amelyre a gyógyszert rendelték, valamint az adagolás, a kiszerelés és a recept érvényességi ideje.

Az alkalmazás letölthető Android, IOS és Huawei alkalmazásboltból, ezt követően ügyfélkapus bejelentkezési adatokkal használható.

Az egyszerűsített belépés segítségével lehetőség van megjeleníteni – akár internetkapcsolat nélkül is- a már letöltött eRecepteket és Digitális Covid-igazolványokat.

Ez gyors, egyszerű módja annak, hogy az emberek nyomon kövessék a számukra felírt gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket – tette hozzá Rétvári Bence. Az államtitkár közölte: koronavírus applikációt eddig 2,1 millióan töltötték le telefonjukra. Az alkalmazást tovább fejlesztik, a tervek szerint nemsokára a leletekkel fog bővülni az elérhető egészségügyi adatok sora.

Bővebb információ az alkalmazásról – ügyfélkapus belépést követően – itt érhető el.

Előző hír
Új ügyvezető az ESZFK élén
Következő hír
Adatvezérelt fejlesztések a szolgáltató egészségügyért – IME-konferencia beszámoló