Rangos szakmai díjat nyert az EgészségAblak mobilalkalmazás

2024. május 7-én ünnepélyes gálaest keretében vehették át az ESZFK Nonprofit Kft. vezetői az ICT Global kiadó szakmai díját „Best Government Supplier-Kormányzat” kategóriában az EgészségAblak applikáció fejlesztéséért. A díjra olyan, az ICT-világban tevékenykedő cégek pályázhattak, amelyek 2023 májusa és 2024 márciusa közötti időszakban hajtottak végre termékfejlesztést, szolgáltatás- vagy rendszerbevezetést.

Tolnay Roland, az ESZFK Nonprofit Kft. ügyvezetője a díjnyertes alkalmazásról elmondta: a TAJ-számmal és Ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok számára ingyenesen letölthető EgészségAblak célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan, egyszerűen és széleskörűen használja – mobil alkalmazáson keresztül is – a digitális egészségügy előnyeit, elősegítve, hogy a kényelmi szolgáltatások révén a felhasználók egészségtudatosabbá váljanak. A folyamatos fejlesztés alatt álló applikáció egyik nagy előnye, hogy könnyen megtekinthetővé és azonnal elérhetővé válnak az elektronikus receptek és az ügyintézéshez szükséges egészségügyi dokumentumok. Képviseleti jogosultság esetén akár a családtagjainknak is segíthetünk, így az alkalmazáson belül szülőként a gyermekeink digitális fiókját is el tudjuk érni, illetve idősebb szüleinknek is támogatást tudunk nyújtani. Az elmúlt időszakban olyan új, hasznos funkciókkal is bővült az applikáció, mint az Egészség A-Z gyűjtemény, amely átfogó ismereteket kínál az egészséget érintő témákról, pl.: betegségekről, vizsgálati leírásokról, de már elérhetőek a felírt receptekhez kapcsolódó betegtájékoztatók is, hozzájárulva a betegek tudatos gyógyszerhasználatához és a gyógyszerbiztonság javításához.
Az EgészségAblak alkalmazás népszerűségét és a fejlesztés sikerét jól mutatja, hogy a letöltések száma hétről-hétre jelentősen növekszik, 2024. április közepéig közel 2 900 000 állampolgár töltötte le.

Előző hír
Betegtájékoztatóval bővült az EgészségAblak applikáció