Betegtájékoztatóval bővült az EgészségAblak applikáció

A felírt receptekhez kapcsolódóan már a gyógyszerek betegtájékoztatói is elérhetők az EgészségAblak alkalmazásban. Az új szolgáltatás nagyban hozzájárul a betegek tudatos gyógyszerhasználatához és a gyógyszerbiztonság javításához.

A betegtájékoztatók az applikáció Receptek menüpontjában, a felírt gyógyszerek megnyitásával érhetőek el. Az új szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók jobban megismerhetik a számukra felírt gyógyszerek összetételeit, hatásmechanizmusait, mellékhatásait. Az alkalmazásban elérhető betegtájékoztató – a papíralapúval megegyezően – tartalmazza a javasolt adagolást is, azonban az adott egészségügyi állapothoz szükséges, tényleges gyógyszeradagolást mindig a kezelőorvos írja elő.

A betegtájékoztatók hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez, a gyógyszerbiztonság növeléséhez és az esetleges kockázatok minimalizálásához is, hiszen a részletes információk segítségével könnyebben felismerhetők a lehetséges mellék- és más gyógyszerekkel a kölcsönhatások, az esetleges allergiás reakciók. Az új szolgáltatás különösen hasznos lehet sürgősségi helyzetekben vagy utazások során, mivel segítségével azonnal és gyorsan elérhetőek a gyógyszerekkel kapcsolatos tudnivalók.

A betegtájékoztató szakmai tartalmait a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) biztosítja.

 

Előző hír
Fókuszban az egészségtudatosság és a tájékozottság