Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálatok az EgészségAblak applikációban

Újabb menüpontokkal bővült az EgészségAblak alkalmazás. Az EgészségAblak alkalmazás folyamatos fejlesztésének fő célja, hogy innovatív megoldásokkal segítse a felhasználókat az egészségük megőrzése és egészségügyi tájékozottságuk érdekében.

Gyógyszertárak a közelben

A közeli gyógyszertárak keresésében nyitvatartási idejük, típusuk és elérhetőségük tájékoztatásában segíti a felhasználókat az EgészségAblak applikáció. A „Gyógyszertárak” menüpontban könnyen ellenőrizhető, hogy hol van a közelben nyitva tartó, ügyeletes vagy készenléti gyógyszertár.

A felugró „Helyzetmeghatározás” engedélyezését követően a rendszer a felhasználó közelében lévő patikákat mutatja meg. A helyzetmeghatározás engedélyezése nélkül, manuális kereséssel is lehetőség van az alábbiak kiválasztására:

  • Helyszín
  • Nyitvatartás ideje (Jelenleg nyitva/Bármikor/Adott időpontban)
  • Nyitvatartás típusa (Normál /Ügyeletes /Készenléti/Összes)

Az ügyeletes és készenléti gyógyszertár a nyitvatartási időn túl, illetve munkaszüneti napokon is biztosít szolgáltatást. Készenléti gyógyszertár esetében a szolgáltatás a megadott telefonszámra indított hívást követő 30 percen belül érhető el.

A gyógyszertárakra vonatkozó adatokat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) biztosítja. A megadott távolságok csak tájékoztató jellegűek!

Népegészségügyi és ajánlott szűrővizsgálatok

Az EgészségAblak applikáció „Szűrővizsgálatok menüpontja összefoglalja a népegészségügyi- és az ajánlott szűrővizsgálatokat, amelyek kulcsszerepet játszanak az esetleges egészségügyi problémák korai felismerésében és kezelésében.

A „Szűrővizsgálatok” funkció további célja, hogy hangsúlyozza az egészségmegőrzés és a prevenció fontosságát. A piktogrammokkal ellátott menüpontok tájékoztatást biztosítanak szűrővizsgálatokról, azok nem és életkor szerinti javasolt gyakoriságáról, igénybevételük helyszínéről.

A menüben külön füleken találhatók meg a népegészségügyi és az ajánlott szűrővizsgálatok, amelyek a kor és a nem beállítása után jelennek meg.

A szűrők használatával így nemcsak a felhasználó, de akár a hozzátartozók számára javasolt vizsgálatok is megtekinthetők.

Fontos, hogy az alkalmazásban szereplő tájékoztató nem minősül szűrési meghívónak!

A népegészségügyi szűréseken minden érintett személy csak a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (vastagbélszűrés esetében a Belügyminisztérium) által küldött névre szóló meghívólevél felmutatásával lehet részt venni. A népegészségügyi vizsgálatok igénybevételéhez szükséges megvárni a szűrési meghívó megérkezését, vagy a háziorvos tud további felvilágosítást adni a lehetőségekről.

Az egyéb, életkorhoz kapcsolódó, ajánlott szűrővizsgálatok igénybevételének lehetőségére és helyére vonatkozóan a háziorvos nyújt tájékoztatást.

Az ajánlott szűrővizsgálatok listáját a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) biztosítja. Az NNGYK részt vesz az országos népegészségügyi programok kidolgozásában, és irányítja, szervezi, koordinálja a programok végrehajtásának területi és helyi feladatait.

Előző hír
Rangos szakmai díjat nyert az EgészségAblak mobilalkalmazás
Következő hír
Lakossági időpontfoglalás az EESZT-ben és az EgészségAblak applikációban