Minden lelet a zsebben – új funkciókkal bővült az EgészségAblak mobilapp

Július 1-jétől új funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás. Ezentúl minden, az EESZT indulása óta feltöltött egészségügyi dokumentum elérhető, valamint az alkalmazásból közvetlenül hívható az Egészségvonal. A mobil alkalmazás fejlesztését az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK) koordinálja.  

„Most már mindenkinek mindig a zsebében lehet az összes egészségügyi dokumentuma” – nyilatkozta az MTI-nek Rétvári Bence, államtitkár. Hozzátette, hogy az elmúlt másfél hónap tesztidőszaka sikeresen lezárult, ezalatt az időszak alatt 1,9 millió leletet töltöttek le a felhasználók. A tesztidőszak során az alkalmazásban 90 napra visszamenőleg lehetett megtekinteni az egészségügyi dokumentumokat. Ez most változott, hiszen már az EESZT indulása óta (2017) feltöltött valamennyi laboreredmény, ambuláns lap, vizsgálati lelet, zárójelentés és minden egyes orvosi dokumentum megtekinthető és letölthető az EgészségAblak alkalmazásban mobiltelefonon is. Az egyszer már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetőek az alkalmazásban – ismertette az államtitkár.

1812 Egészségvonal

Szintén újdonság, hogy az alkalmazásból közvetlenül hívható az 1812-es Egészségvonal a hét minden napján 0-24 óráig. A telefonközpont munkatársai általános tájékoztatást nyújtanak egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, segítenek a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, illetve az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekben.

Az appot már közel 2,3 millióan töltötték le, és a felhasználók száma folyamatosan nő. Az alkalmazás ingyenes és mindenki számára letölthető az applikáció boltokból. Első használatához TAJ-számra, Ügyfélkapu-azonosítóra és jelszóra van szükség, a további belépéseknél azonban már egyszerűen ujjlenyomattal is azonosíthatja magát a felhasználó. Az új funkciók július 1-jétől elérhetők és a mobiltelefonon történő alkalmazásfrissítést követően használhatók. Az alkalmazás célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan, egyszerűen és minél szélesebb körűen kihasználhassa a digitális egészségügy előnyeit. Az applikáció a következő hónapokban további funkciókkal bővül – nyilatkozta Rétvári Bence az MTI-nek.

 

Előző hír
Jó minőségű adatokkal diagnózisra is képes a ChatGPT – a DHE konferencián jártunk
Következő hír
Háziorvosi adatokkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás