Fókuszban az egészségtudatosság és a tájékozottság

Az EgészségAblak mobilapplikáció már régen túlmutat azon, hogy csak a receptek kiváltására vagy az egészségügyi dokumentumok megtekintésére használjuk. Az alkalmazás nem titkolt célja, hogy ne csak kényelmi szolgáltatásokat nyújtson, hanem használatával a felhasználók egészségtudatosabbá, tájékozottabbá váljanak. Mindezek mellett hatékonyabbá válik az orvos – beteg – gyógyszertár – gyógyászati segédeszköz forgalmazók együttműködése is.

Az új, Egészség A-Z menüpont átfogó gyűjteményt kínál egészséget érintő témákról pl.: betegségekről, vizsgálati leírásokról, a szervezet egészséges működéséhez szükséges mechanizmusokról, elemekről, tudnivalókról. Az Egészség A-Z segít a felhasználóknak, hogy jobban megértsék egészségügyi állapotukat, valamint alaposabban felkészülhetnek az orvosi konzultációkra vagy személyes egészségügyi döntéseik meghozatalára. A rövid leírások az adott témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat tartalmazzák. A meghatározások közötti navigációt a menüben elhelyezett kereső segíti, így könnyebben megtalálhatók a releváns és hasznos információk.

A kereső az alábbiakra szűrhető:

  • tartalom
  • ABC

Fontos, hogy az itt található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi konzultációt!

Az „Egészség A-Z” szakmai tartalmait a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) biztosítja.

Azok az időpontok, amelyeket a Járóbeteg Irányítási Rendszeren keresztül, közfinanszírozott egészségügyi intézményben jegyeztek elő már a mobilalkalmazás Naptár menüpontjába is bekerülnek, így könnyebben nyomon követhető a vizsgálatok ideje.

A foglalt időpontok korábban manuálisan már egyesével hozzárendelhetőek voltak a telefon beépített naptárjához, azonban most már egyben kezelhető az összes foglalt időpont. A megosztható linken (ics – ICalendar formátum) keresztül bekerülhetnek a külső naptár alkalmazásokba is (pl.: Apple naptár, Google Calendar). Így az EESZT-ben tárolt vizsgálati időpontok nemcsak az EgészségAblak mobilapplikáció új Naptár menüpontjában, de a felhasználó által használt naptár alkalmazásokban, illetve online naptárban is nyomon követhetővé válnak.

A Naptár menüpontban a jelzett napra kattintva rövid tájékoztatás jelenik meg a vizsgálat(ok) jellegéről, időtartamáról és a helyéről. Az adott vizsgálat(ok)ról bővebben az Időpontok menüpontban tájékozódhatnak.

A naptár funkció hozzárendelése a telefon naptárjához

A naptárfunkció hozzárendelése a főoldalon található Továbbiak, majd a Beállítások menüpontra kattintva érhető el. A telefon operációs rendszerétől függően (Android, IOS) a megosztható link létrehozásának lépései az alábbiak:

  • IOS készüléknél a Megosztható link létrehozása gombra kattintva egy felugró ablak jelenik meg, a Hozzáadás a telefon naptárjához gombra kattintva, az EESZT naptár funkciója automatikusan kapcsolódik az Apple naptárhoz. Ezt követően kattintson a Bezár feliratra.
  • Android készüléknél a Google Calendar csatlakozáshoz először kattintson a Megosztható link létrehozása gombra, a felugró ablak utasításait követve engedélyezhető a funkció, amelynek lépései az alábbiak:
    • Másolja a vágólapra a hivatkozást.
    • Nyissa meg a következő oldalt: Google Calendar naptár feliratkozás (https://calendar.google.com/calendar/u/0/r/settings/addbyurl).
    • Amennyiben szükséges jelentkezzen be Google fiókjába.
    • A vágólapon lévő hivatkozást másolja be a „Naptár URL-címe” mezőbe.
    • Kattintson a Naptár felvétele gombra.
    • A lépések végezetével zárja be az ablakot.
Előző hír
Új funkciók az EgészségAblakban: TB lámpa és közvetlenül hívható háziorvosi rendelő
Következő hír
Betegtájékoztatóval bővült az EgészségAblak applikáció