Új funkciók az EgészségAblakban: TB lámpa és közvetlenül hívható háziorvosi rendelő

Új, TB-lámpa menüponttal bővült az EgészségAblak mobilapplikáció, amelyben a felhasználó tájékoztatást kaphat a társadalombiztosítási azonosító jelének (TAJ) érvényességét és társadalombiztosítási (TB) jogviszonyának állapotáról. Az új menünek köszönhetően az egészségügyi szolgáltatások igénybevételénél már nemcsak a szolgáltatók, hanem a felhasználó is tájékozódhat jogosultságának státuszáról.

A társadalombiztosítási azonosító jel (TAJ) és a TB jogviszony státuszát a menüpont megnyitásakor szinkronizálja a rendszer, illetve van lehetőség a manuális frissítéskérésre is. Amennyiben a szolgáltatás nem elérhető, úgy az alkalmazás az utolsó lekérdezés időpontjában érvényes státuszt jeleníti meg. Az adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a TAJ kártyát.

A TB-lámpa menüpont csak a felhasználó adatait jeleníti meg, képviseleti jogosultság esetén a meghatalmazó ill. képviselt személy társadalombiztosítási azonosító jelének (TAJ), TB jogviszonyának adatai nem jelennek meg.

Az alábbi státuszok jelenhetnek meg:

A TB-lámpán kívül további kényelmi funkcióval is kiegészült az EgészségAblak mobilapplikáció. A Háziorvos menüpontban a választott háziorvos rendelési ideje, címe és telefonszáma mellett már lehetőség van közvetlenül az applikációból hívni a megadott telefonszámot.

Amennyiben eltérést tapasztal az itt megjelenített és a tényleges rendelési idő között, kérjük jelezze azt az érintett fővárosi és vármegyei kormányhivatal területileg illetékes járási/fővárosi kerületi népegészségügyi osztálynál (kormanyhivatalok.hu).

Az EgészségAblak mobilalkalmazásról bővebben ide kattintva olvashat.

Előző hír
További értesítésekkel bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás
Következő hír
Fókuszban az egészségtudatosság és a tájékozottság