Elkészült az EESZT Drive modul

Az EESZT Drive modul lehetővé teszi, hogy az adott pácienst kezelő orvosok biztonságos keretek között nagy, akár 2GB méretű, az EESZT-ben egyébként nem megtalálható dokumentumokat, képeket osszanak meg egymással – az állampolgár digitális önrendelkezését figyelembe véve.

Jelen ismertető célja az, hogy végigvezesse a felhasználót egy fájl feltöltésének és letöltésének folyamatán az EESZT Drive modulban.

Hol érhető el az EESZT Drive modul?

A Drive modul az Ágazati Portál oldalon, a Belépés az EESZT-be menüpont alatt érhető el:

portal.eeszt.gov.hu

A fájlok fel- és letöltése az EESZT DRIVE menüből indítható.

Fájl feltöltése

EESZT DRIVE/ FELTÖLTÉS menüpontra kattintva töltse ki a kötelező mezőket.

 1. A mezők kitöltése után kattintson a Fájl kiválasztása gombra. A kattintást követően megjelenik egy fájlválasztó ablak, amellyel kiválaszthatja a feltölteni kívánt dokumentumot. A kiválasztást követően a fájlnév mellett megjelenik a kiválasztott fájl neve.
 2. A feltöltés megkezdéséhez a Feltöltés gombra kell kattintani. A feltöltés állapotát a százalék visszajelzés mutatja.
 3. A Feltöltés megszakítása gombra kattintva megállíthatja a fájl feltöltését, így a kiválasztott fájl a munkafolyamatból törlődik és az oldal visszairányítja a Feltöltés oldalra.
 4. A fájlfeltöltés folyamata akkor zárul, ha megjelenik a Sikeres feltöltés! felirat. A feltöltés végén, a feltöltött fájl átfut egy vírusellenőrzésen, ezért a letölthető fájlok között csak akkor jelenik meg a dokumentum, ha az ellenőrzés nem talált vírust a fájlban.
 5. A vírusellenőrzés állapotairól a Kezelés menüpont alatt kaphat információt.
 6. Ha újbóli feltöltést szeretne indítani, akkor azt az Új fájl feltöltése gombra kattintva teheti meg.
 7. Amennyiben a feltöltés folyamata valamilyen hiba miatt nem fut végig, akkor a Feltöltés megszakadt, kérjük kattintson az új fájl feltöltés gombra! hibajelzés lesz látható.

Fájl letöltése

EESZT DRIVE/ LETÖLTÉS menüpontra kattintva töltse ki a kötelező mezőket.

 1. A mezők kitöltése után kattintson a Lekérdezés gombra. Amennyiben a lista üres, ismételje meg a kötelező mezők kitöltését.
 2. Ha a lekérdezés eredményeként megjelentek letölthető elemek, akkor a kiválasztott fájlt a (felhő) ikonra kattintva töltheti le. Az adott sorra kattintást követően megtekintheti az adott fájl részleteit.
 3. Ha a megjelenített lista nem teljes, a lista aljára görgetve megjelenik a Továbbiak betöltése gomb. A gombra kattintva további fájlok tölthetők be a kitöltött szűrési feltételek alapján.
 4. Ha a lista alján nem jelenik meg a Továbbiak gomb, akkor ez azt jelenti, hogy a beállított feltételek alapján minden elérhető fájl megjelent.

Az EESZT Drive modul használatát bemutató pdf fájlt ide kattintva töltheti le.

 

Előző hír
VMÁTRIX fejlesztés a felhasználói jogosultságok tömeges beállítására
Menü