Elkészült az EESZT Drive modul

Az EESZT Drive modul lehetővé teszi, hogy az adott pácienst kezelő orvosok biztonságos keretek között nagy, akár 2GB méretű, az EESZT-ben egyébként nem megtalálható dokumentumokat, képeket osszanak meg egymással – az állampolgár digitális önrendelkezését figyelembe véve.

Jelen ismertető célja az, hogy végigvezesse a felhasználót egy fájl feltöltésének és letöltésének folyamatán az EESZT Drive modulban.

Hol érhető el az EESZT Drive modul?

A Drive modul az Ágazati Portál oldalon, a Belépés az EESZT-be menüpont alatt érhető el:

portal.eeszt.gov.hu

A fájlok fel- és letöltése az EESZT DRIVE menüből indítható.

Fájl feltöltése

EESZT DRIVE/ FELTÖLTÉS menüpontra kattintva töltse ki a kötelező mezőket.

  1. A mezők kitöltése után kattintson a Fájl kiválasztása gombra. A kattintást követően megjelenik egy fájlválasztó ablak, amellyel kiválaszthatja a feltölteni kívánt dokumentumot. A kiválasztást követően a fájlnév mellett megjelenik a kiválasztott fájl neve.
  2. A feltöltés megkezdéséhez a Feltöltés gombra kell kattintani. A feltöltés állapotát a százalék visszajelzés mutatja.
  3. A Feltöltés megszakítása gombra kattintva megállíthatja a fájl feltöltését, így a kiválasztott fájl a munkafolyamatból törlődik és az oldal visszairányítja a Feltöltés oldalra.
  4. A fájlfeltöltés folyamata akkor zárul, ha megjelenik a Sikeres feltöltés! felirat. A feltöltés végén, a feltöltött fájl átfut egy vírusellenőrzésen, ezért a letölthető fájlok között csak akkor jelenik meg a dokumentum, ha az ellenőrzés nem talált vírust a fájlban.
  5. A vírusellenőrzés állapotairól a Kezelés menüpont alatt kaphat információt.
  6. Ha újbóli feltöltést szeretne indítani, akkor azt az Új fájl feltöltése gombra kattintva teheti meg.
  7. Amennyiben a feltöltés folyamata valamilyen hiba miatt nem fut végig, akkor a Feltöltés megszakadt, kérjük kattintson az új fájl feltöltés gombra! hibajelzés lesz látható.

Fájl letöltése

EESZT DRIVE/ LETÖLTÉS menüpontra kattintva töltse ki a kötelező mezőket.

  1. A mezők kitöltése után kattintson a Lekérdezés gombra. Amennyiben a lista üres, ismételje meg a kötelező mezők kitöltését.
  2. Ha a lekérdezés eredményeként megjelentek letölthető elemek, akkor a kiválasztott fájlt a (felhő) ikonra kattintva töltheti le. Az adott sorra kattintást követően megtekintheti az adott fájl részleteit.
  3. Ha a megjelenített lista nem teljes, a lista aljára görgetve megjelenik a Továbbiak betöltése gomb. A gombra kattintva további fájlok tölthetők be a kitöltött szűrési feltételek alapján.
  4. Ha a lista alján nem jelenik meg a Továbbiak gomb, akkor ez azt jelenti, hogy a beállított feltételek alapján minden elérhető fájl megjelent.

Az EESZT Drive modul használatát bemutató pdf fájlt ide kattintva töltheti le.

 

Előző hír
VMÁTRIX jogosultság tömeges beállításának fejlesztése
Következő hír
MobilTokennel gyorsabb és egyszerűbb a belépés az EESZT-be