Egyszerűsített belépés segíti a miniHIS felhasználókat

belepes miniHIS

Az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK) a felhasználói igényeket szem előtt tartva folyamatosan fejleszti ingyenes – miniHIS elnevezésű – medikai rendszerét. A jelenlegi fejlesztés eredményeként a bejelentkezésnél először megadott adatokat a rendszer tárolja, és a legközelebbi belépésnél automatikusan kitölti, így kényelmesebbé és gyorsabbá válik a bejelentkezés a miniHIS-be.

Az egyszerűsített belépés akkor rögzíthető, ha a felhasználó korábban már belépett a felületre, így megjelenik azon egészségügyi szolgáltató(k) és szervezeti egység(ek), valamint a felhasználó-azonosító is, amellyel a felhasználó korábban már bejelentkezett.

Kilépés után a következő bejelentkezéskor a korábban megadott egészégügyi szolgáltatói adatokat és felhasználónevet kiválasztva már a megfelelő adatokkal kitöltve jelennek meg az „intézmény”, „szervezeti egység” és „felhasználónév” mezők, azokat már nem szükséges újra begépelni. Az egyszerűsített belépés során megadott adatokat automatikusan elmenti a rendszer a következő támogatott böngészőkben:

  • Google Chrome
  • Microsoft Edge
  • Firefox

Fontos! Ha a böngészőt inkognitó módban használják, vagy be van állítva az automatikus „cache tartalom törlése”, esetleg az manuálisan törlése kerül, akkor a beírt adatokat nem jegyzi meg a rendszer – ilyen esetben szükséges a bejelentkezési adatokat újra kitölteni. Az egyszerűsített belépéshez érdemes ellenőrizni a böngésző beállításait, valamint normál módban indítani az internetböngészőt!

Az egyszerűsített belépés folyamatát lépésről-lépésre mutatja be a csatolt útmutató, amely az alábbi linken is elérhető.

Információk a miniHIS-ről

A miniHIS teljesértékű, ingyenes medikai szoftverként támogatja az Alap és Járóbetegellátásban résztvevő szolgáltatókat. Nemcsak a törvényben előírt, kötelező adatszolgáltatás teljesíthető vele könnyedén az EESZT és a NEAK felé, de az iskola- és üzemorvosi ellátások támogatására, valamint a háziorvosi tevékenységhez kapcsolt vagy attól független ügyeleti rendszerként is működhet. Az EESZT kedvelt alrendszere vezetői engedélyek orvosi igazolására is lehetőséget biztosít. Mindemellett a beépített videókontrollált modullal még egy telemedicinás szolgáltatás is könnyedén lebonyolítható. A szoftver különösen ajánlott azok számára, akik jelenleg nem használnak semmilyen informatikai programot, nyilvántartásuk és adminisztrációs tevékenységük papíralapon történik, illetve meglévő rendszerük lecserélésén gondolkoznak.

A miniHIS beüzemeléséhez és használatához szükséges további tudnivaló az alábbi oldalon található:

https://e-egeszsegugy.gov.hu/hu/minihis

 

Előző hír
Mikor és kinek kötelező eBeutalót felírni?
Következő hír
E-egészségügyi fejlesztésekkel hatékonyabbá válhat a gyógyítás – Infotér konferencia beszámoló