Új fejlesztések segítik a miniHIS felhasználókat

A Társadalombiztosítási Azonosító Jel (TAJ) alapú adatellenőrzés és a vezetői engedélyhez tartozó alkalmassági vélemény kezelése is elérhető közvetlenül a miniHIS-ben.

A díjmentes, miniHIS medikai szoftverben a közelmúltban beépített egyszerűsített belépési felület után egy újabb fejlesztés eredményeként egyszerűbbé és gyorsabbá vált a páciensazonosítás. Továbbá egy új menüpont segítségével a vezetői engedélyhez tartozó alkalmassági véleményhez kapcsolódó teendők – az eDOC felületén kívül – közvetlenül a miniHIS rendszerből is elérhetővé váltak.

TAJ-alapú adatellenőrzés az Összerendelési Nyilvántartás alapján

A fejlesztéseknek köszönhetően a miniHIS rendszere már a TAJ megadásával automatikusan is képes kitölteni vagy ellenőrizni az adatokat az Összerendelési Nyilvántartás (ÖNY) alapján, ezzel is gyorsítva és egyszerűsítve a rendszerhasználatot. Új páciens felvétele esetén a megadott azonosító alapján a rendszer kitölti a páciens viselt nevét és a születési idejét, meglévő páciensek esetén pedig ellenőrizhető a rögzített adatok helyessége.

A TAJ azonosításról szóló részletes útmutató ide kattintva érhető el.

Vezetői engedélyhez tartozó alkalmassági vélemény kezelése közvetlenül is elérhető a miniHIS-ben

További újdonság, hogy az eDOC alkalmazáson kívül, közvetlenül a miniHIS-ben is elérhetővé vált a páciensek vezetői engedélyhez kapcsolódó alkalmassági vizsgálat eredményeinek rögzítése. Az új Vezetői engedély menüpontban, az ellátás során, lehetőség nyílt új vezetői engedélyhez tartozó, jogszabályban meghatározottak szerinti alkalmassági vélemény rögzítésére.

Az ellátotthoz tartozó adatok lekérdezése a páciens főmenüben, az új Vezetői engedély menüpontban található. Ebben a funkcióban megtekinthető a beküldött vezetői engedéllyel kapcsolatos alkalmassági vélemény státusza, a páciens azonosítója, amellyel a dokumentum beküldése megtörtént, illetve a következő vizsgálat dátuma és az engedélyre vonatkozó utolsó módosítás időpontja is.

A vezetői engedéllyel kapcsolatos alkalmassági vélemény kezelésről szóló útmutató lépésről-lépésre mutatja be a miniHIS új menüpontját. Az útmutató erre a linkre kattintva tekinthető meg.

A miniHIS rendszert érintő újdonságok részletes leírásai és képernyőképes illusztrációi ide kattintva érheti el.

Kísérje figyelemmel a folyamatosan frissülő oldalunkat!

 

Előző hír
Telemedicina, mobilapp, online időpontfoglalás: ezekről a fejlesztésekről is beszámoltunk a DHS-konferencián
Következő hír
Ha szeretne mindent tudni az EESZT-ről, ezt hallgassa meg!