Már a leletek is elérhetők a megújult EgészségAblak mobilalkalmazásban

Május 17-től EgészségAblak néven, új logóval és bővített funkciókkal jelenik meg az EESZT népszerű mobilalkalmazása. A korábban myEESZT néven ismertté vált mobilapplikáció továbbra is ingyenesen, de már EgészségAblak néven tölthető le az alkalmazásáruházakból.

A mobilalkalmazás frissítését követően az EgészségAblak minden TAJ-számmal és Ügyfélkapuval rendelkező állampolgár számára egyszerű és kényelmes megoldást nyújt az eReceptek és immár az egészségügyi dokumentumok (leletek, ambuláns lapok, stb.) megtekintésére és letöltésére. Az új funkciók mellett a Digitális Covid-igazolványok továbbra is elérhetők maradnak.

Az egészségügyi dokumentumok megtekinthetősége egyelőre teszt verzióban működik, ez azt jelenti, hogy 2023 júliusáig csak az elmúlt három hónap leleteit találhatják meg a felhasználók a telefonjukra letöltött applikációban. A tesztidőszak lezárultával pedig a páciens az összes egészségügyi dokumentációját láthatja a mobilján is. Így például a különböző laboreredmények, ambuláns lapok, az ellátó intézmény és orvos neve. A dokumentumok letölthetők az alkalmazásban, így azok offline állapotban később is megtekinthetők.

Jelenleg az alábbi funkciók érhetők el okostelefonról

 

Milyen adatok érhetők el az EgészségAblak alkalmazásban?

  • Elektronikus receptek

A Receptek menüpont alatt egy helyen megtalálhatók a gyógyszeres és a gyógyászati segédeszközök kiváltására felírt vények is.

  • Dokumentumok

Az applikációban az egészségügyi dokumentumok 90 napra visszamenőleg kereshetőek (leletek, ambuláns lapok, zárójelentések) és a Megosztás gombra kattintva letölthetőkké és megoszthatókká válnak. A megtekintett dokumentumokat a rendszer automatikusan tárolja.

  • Covid-igazolványok

Az új funkciók mellett továbbra is lehetőség van az Uniós oltási igazolvány, az Uniós tesztigazolvány és az Uniós gyógyultsági igazolvány megjelenítésére mobileszköz segítségével.

Hogyan tölthető le az EgészségAblak mobilapp?

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) korábban myEESZT néven elérhető mobilapplikációjának nemrégiben felhívásban keresett új nevet a Belügyminisztérium, és a befutó az EgészségAblak elnevezés lett. Az alkalmazást eddig 2,2 millióan töltötték le, míg a lakosság körében is népszerű eRecept alkalmazást több mint 140 ezren nyitották meg. A mobilapplikáció EgészségAblak néven a lakosság számára ingyenesen elérhető az App Store, Google Play és HUAWEI AppGallery alkalmazásáruházakból.

Az applikáció letöltéséről bővebb tájékoztatás az EESZT Lakossági Portál Mobilalkalmazások menüpontjában található.

 

Előző hír
Adatvezérelt fejlesztések a szolgáltató egészségügyért – IME-konferencia beszámoló
Következő hír
Jó minőségű adatokkal diagnózisra is képes a ChatGPT – a DHE konferencián jártunk