Könnyebben áttekinthető receptek az EgészségAblak alkalmazásban

Az EgészségAblak mobilalkalmazásban a könnyebb áttekintés érdekében a Receptek menüpont különvált Gyógyszer és GYSE (gyógyászati segédeszköz) fülekre, valamint a vények további besorolást kaptak – Aktív receptek és További receptek megnevezéssel.

Az Aktív receptek kategóriába kerülnek a nyitott, azaz a kiváltható receptek, a További recepteknél a vényelőzmények tekinthetők meg, pl. kiváltott, lejárt receptek, ezáltal könnyen visszakereshetők a korábban felírt receptek, a készítmények hatóanyagai. Továbbá a Receptek adatai rész kiegészült a vénykiadás adataival, valamint megjelentek a vények státuszára vonatkozó jelzések is, amelyek jelentése a Súgó menüjében („Továbbiak”→”Súgó”) olvashatók.

A receptek státuszai

Nyitott: Kiváltásra váró aktív recept.
Foglalt: A páciens / által megbízott személy kérésére valamely gyógyszertárban foglalt státuszba helyezik a vényt, pl. a termék megrendelése vagy a magisztrális gyógyszer elkészítése céljából. Így ez idő alatt más kiadóhely a fogalt vényt nem fogja tudni kiadni.
Kiadott: A felírt terméket már kiváltották.
Visszavont: Amennyiben, pl.: a receptfelírásnál hiba történt, vagy bármely más okból a gyógyszer vagy segédeszköz alkalmazása mégsem javasolt, az orvos az eReceptet visszavonhatja.
Lejárt: Érvényességi időn belül ki nem váltott recept.
Jogorvoslat alatt: Az első ellenjegyzési folyamat során elutasításra került, jogorvoslat alatt.
Ellenjegyzésre vár: A hatósági ellenjegyzése (Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelő – NEAK – engedélyezése) szükséges a gyógyászati segédeszköz vény kiadhatóságához.

Előző hír
Két új funkcióval bővült az EgészségAblak
Következő hír
Időpontfoglaló menüponttal bővült az EESZT Lakossági Portál és az EgészségAblak mobilapplikáció