Időpontfoglaló menüponttal bővült az EESZT Lakossági Portál és az EgészségAblak mobilapplikáció

2023. november 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az új Járóbeteg Irányítási Rendszer. Az első ütemben öt járóbeteg-szakrendelésre kapnak időpontot a  betegek egy országos, egységes, digitális rendszerben, amely 2024. márciusáig fokozatosan bővül további rendelésekre.

Az EESZT Lakossági Portálon és az EgészségAblak mobilapplikációban az ”Időpontok” menüpontban is nyomon követhető, hogy az EESZT rendszerében milyen aktuális időpontokat rögzítettek. A foglalt időpontok hozzárendelhetők a telefon beépített naptárjához, így a felhasználó könnyebben tervezheti mindennapjait, valamint személyre szabhatja a figyelmeztetéseket is.

A koronavírus oltásra továbbra is az EESZT Lakossági Portál COVID oltás időpontfoglalás menüpontban lehet időpontot kérni.

Amennyiben a bejegyzett időpont akadályoztatás vagy egyéb ok kapcsán mégsem megfelelő, a páciensnek is lehetősége van az időpont törlésére. Ebben az esetben fontos, hogy az orvosával egyeztetve, egy másik alkalommal a szükséges vizsgálatokra sor kerüljön. A rendszer egy időpontra csak egy foglalást enged, ezzel elkerülhetővé válik, hogy azonos időben több vizsgálatot jegyezzenek elő.

Az Időpontfoglalásról bővebben az EESZT Lakossági Portál GYIK menüpontjában olvashat.

ÉRTESÍTÉS BEÁLLÍTÁSOK

A fejlesztéseknek köszönhetően az EESZT-ben az új receptek és dokumentumok megjelenése mellett már az applikációban is lehetőség van e-mail értesítések, felugró (push) üzenetek beállítására, amely kiegészül az eBeutalók és új időpontok értesítésével is. Az e-mail és mobil értesítéseket az EESZT Lakossági Portál ”Önrendelkezés”→”Értesítések” menüpontjában lehet aktiválni. Az EgészségAblak applikációban csak mobil értesítéseket lehet beállítani, a push értesítést a telepítést követő első beállításoknál automatikusan felajánlja az alkalmazás. Amennyiben az értesítéseket valamely felületen beállítottuk, akkor az automatikusan aktiválódik a másik felületen is.

Az időpontfoglalás során megadott e-mail címre történő értesítések küldése az időpontfoglalás szolgáltatás része, az értesítések küldésének leállítása az adott időpont törlésével együtt lehetséges.

A DÖR-ben (digitális önrendelkezés) kért időpontfoglalással kapcsolatos értesítéseket a fenti „Időpontfoglalás” pipa kivételével van lehetősége kikapcsolni.

VONALKÓD CSAK AZ ÉRVÉNYES eRECEPTEKEN

További frissítés, hogy az EgészségAblak alkalmazásban csak az érvényes, azaz kiváltható eReceptek esetében jelenik meg a vonalkód a dokumentum alján. A már lejárt, nem kiváltható receptek esetében ez eltűnik a vényekről.

Az új szolgáltatásoknak nemcsak kényelmi szerepük van, de nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegek tudatosabbá, tájékozottabbá váljanak.

 

Előző hír
Könnyebben áttekinthető receptek az EgészségAblak alkalmazásban
Következő hír
Már több mint 2,5 millióan töltötték le és használják az EgészségAblak mobilapplikációt